Заволодів 93 млн Укрзалізниці: ВАКС обере запобіжний захід нардепу 9 скликання

13:12, 1 ноября 2019
Засідання з обрання запобіжного заходу відбудеться 1 листопада.
Заволодів 93 млн Укрзалізниці: ВАКС обере запобіжний захід нардепу 9 скликання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

1 листопада 2019 року о 13:00 год. у Вищому антикорупційному суді відбудеться розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу народному депутату України 9 скликання, підозрюваному у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура на своїй сторінці у Facebook.

У повідомленні йдеться, що прокурори САП наполягають на застосуванні до народного обранця запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 93 млн гривень застави.

За версією слідства, вказаний народний депутат лобіював виділення грошових коштів з бюджету ПАТ «Укрзалізниця» на закупівлю товарів у підконтрольних йому підприємств. Фінансові втрати від реалізації схеми проведення процедур відкритих торгів стрілочних переводів, запасних частин до них та комплектів роздільного скріплення згідно матеріалів експертизи становили понад 93 млн грн.

31 жовтня 2019 року Верховна Рада України підтримала подання керівника САП Назара Холодницького, погодженого генеральним прокурором Русланом Рябошапкою про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою (арешту) стосовно вказаного народного депутата України.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, коли ВАКС розгляне справу Шовкового шляху Укрзалізниці

Крім того, ми писали, що Рябошапка повідомив про підозру народному депутату, який лобіював виділення грошових коштів з бюджету ПАТ «Укрзалізниця»

Також відомо, що Комітет ВР погодив затримання Дубневича.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України