Комітет ВР погодив затримання Дубневича

18:21, 30 октября 2019
Тепер відповідне рішення має ухвалити парламент.
Комітет ВР погодив затримання Дубневича
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

30 жовтня Комітет Верховної Ради України з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України розглянув подання, внесені 17 жовтня 2019 року до Верховної Ради України Генеральним прокурором Рябошапкою Р.Г. «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича», «Про надання згоди на затримання народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича», «Про надання згоди на обрання  стосовно народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича запобіжного заходу у виді тримання під вартою (арешту)».

На засіданні були присутні всі члени комітету, а також безпосередньо народний депутат Ярослав Дубневич, генеральний прокурор Руслан Рябошапка та керівник САП Назар Холодницький.

Під час засідання було показано презентацію Генпрокуратури, де були означені підстави та особи, причетні до вчинення злочину. У відеопрезентації була продемонстрована схема з поставками стрілочної продукції «Дніпропетровським стрілочним заводом» через фірми-посередники до ПАТ «Укрзалізниця» у 2015-2016 рр. На той час Ярослав Дубневич був головою Комітету з питань транспорту. Як докази були оприлюднені записи телефонних розмов та відео зустрічей учасників схеми. Наразі розслідування щодо інших фігурантів справи завершено, скоро справу буде скеровано до суду.

Сам Ярослав Дубневич повідомив, що подання, яке розглядається, вже п’яте. В ньому нічого нового не з’явилося, за словами нардепа, тому що доказів як не було, так і немає. «Усе, що я читаю у поданні, — наклеп. Слідчі надали нам плоди своєї уяви, і ніяких доказів на підтвердження», — вважає нардеп. За його словами, подання не містить показань, письмових та речових доказів.

Адвокат народного депутата Дубневича Станіслав Пелюк зазначив, що комітет має визначити подання с точки зору його законності. За його словами, наведені розмови та зустрічі ніяк не підтверджуються фактично.

Ярослав Дубневич оголосив, що не має наміру переховуватись або впливати на свідків, а всі звинувачення щодо нього є абсурдними.

Після півгодинного обговорення члени комітету надали свої  висновки, якими подання Генпрокурора визнані законними. Депутати вирішили направити свої висновки із зауваженнями голові Верховної Ради України разом з поясненнями Ярослава Дубневича.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси