Денис Малюська повідомив про зміни у розгляді найбільш складних рейдерських кейсів

10:35, 8 ноября 2019
В Україні планують створити Антирейдерську комісію.
Денис Малюська повідомив про зміни у розгляді найбільш складних рейдерських кейсів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр юстиції України Денис Малюська заявив, що паралельно з реформуванням судової системи відомство працює над розвитком альтернативних інструментів вирішення спорів. Про це він повідомив під час зустрічі з Європейською бізнес асоціацією (ЄБА), передає прес-служба Мін’юсту.

«Мін’юст підключається до розробки законодавства щодо судової реформи. Водночас ми плануємо побудувати альтернативну державним судам систему, частиною якої стане так звана Антирейдерська комісія та незалежні арбітражі. І в цьому процесі нам потрібна підтримка бізнес-спільноти», — наголосив Денис Малюська.

Як відзначив міністр юстиції, Антирейдерська комісія є більш швидким та ефективним інструментом у порівнянні зі звичайними судами, адже вона ухвалює рішення протягом 30-45 днів, тоді як суди можуть розглядати справи роками. Крім того, рішення Комісії приймається невідкладно — Мін’юст одразу вносить зміни до реєстру.

«Ми прагнемо зробити так, щоб робота Комісії була прозорою. З цією метою було повністю оновлено її склад. Найближчим часом також буде оновимо склад тих осіб, які здійснюють обробку поданих скарг. Процедура розгляду скарг повністю зміниться. Крім того, вже до кінця року ми плануємо впровадити можливість розгляду найбільш складних рейдерських кейсів протягом 24 годин», — зазначив очільник відомства.

Другою альтернативою, за словами Дениса Малюськи, є арбітражі, які можуть стати ефективним конкурентом державним судам.

«Це будуть незалежні арбітражники, які мають хорошу репутацію. Наразі Мін’юст працює над тим, щоб запустити цю систему. Сама схема роботи арбітражів активно обговорюється, проводитимуться консультації з відомим міжнародними арбітражами, щоб у результаті ми отримали дійсно працюючу та ефективну систему», — зауважив міністр юстиції.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Мін'юсті повідомили, як законопроект №1056-1 вплине на боротьбу з рейдерами.

Крім того, в Україні набув чинності закон про боротьбу з рейдерством.

Додамо, Міністерство юстиції України повідомило, що робити, якщо ви дізналися про незаконні реєстраційні дії щодо нерухомості чи бізнесу.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду