Завдав сім ударів ножем з хуліганських мотивів: суд виніс вирок одеситу

18:27, 11 ноября 2019
Чоловіку призначили 13 років позбавлення волі.
Завдав сім ударів ножем з хуліганських мотивів: суд виніс вирок одеситу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Колегія суддів Приморського районного суду міста Одеси у відкритому судовому засіданні розглянула кримінальне провадження стосовно чоловіка 1982 року народження, якого обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченого пунктом 7 частини другої статті 115 Кримінального кодексу України, а саме в умисному вбивстві іншої людини, вчиненому з хуліганських мотивів.

Як встановив суд, 18 січня 2016 року, знаходячись по вул. Ольгіївській, даний чоловік разом з іншою особою з хуліганських мотивів били кулаками по автомобілях, що проїжджали повз них, а згодом вони почали бити водія таксі, який вирішив зупинитися. Побачивши в руках обвинуваченого ніж, до нього звернувся його сусід з вимогою припинити напад. У відповідь на цю вимогу в обвинуваченого виник злочинний намір, направлений на позбавлення життя сусіда. За допомогою ножа чоловік наніс потерплому сім ударів, п’ять з яких пошкодили лише одяг, а решта — нанесли поранення. Потерпілого було госпіталізовано, однак від отриманих тілесних ушкоджень він помер.

У судовому засіданні затриманий своєї провини не визнав та надав пояснення, які, втім, спростовуються іншими доказами: висновками експертів, актами досліджень та допитом свідків.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, дослідження матеріалів та речових доказів колегія суддів ухвалила визнати обвинуваченого винним та призначити йому покарання у вигляді тринадцяти років позбавлення волі.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подачі апеляційної скарги у випадку її відсутності.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що під Одесою підозрюваний у вбивстві напав з ножем на прикордонника.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки