Інцидент під Одесою: підозрюваний у вбивстві напав з ножем на прикордонника

12:31, 10 ноября 2019
Нападником виявився громадянин Молдови, який намагався уникнути кримінальної відповідальності за вбивство.
Інцидент під Одесою: підозрюваний у вбивстві напав з ножем на прикордонника
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На ділянці Подільського прикордонного загону порушник кордону під час затримання напав з ножем на дільничного інспектора прикордонної служби. Про це повідомляє сектор з питань взаємодії із засобами масової інформації Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

У повідомленні йдеться, що інформація про рух невідомого від кордону з Республікою Молдова в тил України надійшла прикордонникам від місцевих жителів. Прикордонники відразу вислали спеціальний прикордонний наряд і дільничних інспекторів до місця можливого руху правопорушника.

Дільничними інспекторами прикордонної служби на околиці с. Домниця, що в Одеській області, на відстані 800 метрів від кордону, виявлено невідому особу. На вимогу пред’явити документи чоловік повів себе агресивно і здійснив спробу нападу з ножем на прикордонника. З метою припинення протиправних дій, прикордонник застосував заходи фізичного впливу та спеціальні засоби, обеззброїв нападника і затримав його.

Під час опитування встановлено, що чоловік незаконно перетнув державний кордон з метою уникнення кримінальної відповідальності за вчинення злочину, а саме вбивства в м.Рибниця, що в невизнаній ПМР.

Порушника, громадянина Молдови, доставлено в пункт тимчасового утримання в Подольську. Після встановлення особи затриманий буде притягнутий до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», ч. 1 ст. 185-10 КУпАП «Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі військовослужбовця або працівника ДПСУ або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону».

За результатами роботи слідчо-оперативної групи національної поліції вбачаються ознаки вчинення кримінального злочину по ст. 345 КК «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу».

Тривають процесуальні дії для з’ясування всіх обставин.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Києві невідомі напали на члена кадрової комісії ГПУ

Крім того, ми писали, що в Одесі чоловік замовив напад на свого роботодавця.

Також ми писали про вбивство під Одесою неповнолітньої Дарини Дробот, тіло якої виявили в посадці.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді