Розкрадання 1,2 млрд грн: детективи НАБУ та САП затримали посадовців Нацбанку

11:34, 12 ноября 2019
Вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу.
Розкрадання 1,2 млрд грн: детективи НАБУ та САП затримали посадовців Нацбанку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 11 листопада, детективи Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали 7 осіб за підозрою у заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, наданого Нацбанком у 2014 році ПАТ «ВіЕйБі Банк». Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Зазначається, що затримано колишніх та чинних посадовців Національного банку України, ПАТ «ВіЕйБі Банк» та приватних компаній, пов’язаних із кінцевими бенефіціарами «ВіЕйБі Банку».

Попередньо дії затриманих кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру та обрання запобіжного заходу.

«Наразі це вся інформація, яку ми можемо повідомити з огляду на необхідність збереження таємниці слідства», — додали в Бюро.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Держфінмоніторинг виявив махінації на 81 мільярд. Державною службою фінансового моніторингу України, як підрозділом фінансової розвідки України, вживаються посилені заходи практичного характеру щодо протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Крім того, ми писали про розтрату коштів банку «Фінанси та Кредит»

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України