Протидія корупції: НАЗК поновлює співпрацю з USAID

17:36, 13 ноября 2019
Координатор Проекту Гарт Уіліс висловив готовність до подальшої співпраці та надання допомоги у впровадженні антикорупційних ініціатив.
Протидія корупції: НАЗК поновлює співпрацю з USAID
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Тимчасово виконуюча обов’язки голови Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Новак обговорила з представниками Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) перспективи подальшої співпраці та допомоги, яка може бути надана USAID. Про це йдеться на сайті НАЗК.

За словами Наталії Новак, Національне агентство спільно з міжнародними партнерами у 2020 році має реалізувати низку проектів, зокрема, запровадження автоматизованої системи розподілу обов’язків з проведення перевірок між уповноваженими особами НАЗК. Ця система дозволить усунути суб’єктивні фактори з процесу перевірки декларацій.

«Змінами до Закону «Про запобігання корупції», які набрали чинності 18 жовтня, передбачено також створення в Національному агентстві окремого підрозділу, який здійснюватиме моніторинг та контроль за виконанням працівниками НАЗК актів законодавства з питань етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів та інших вимог законодавства», — сказала Наталія Новак.

Координатор Проекту USAID «ВзаємоДія», спеціаліст з програм у сфері розвитку демократії та урядування USAID Гарт Уіліс висловив готовність до подальшої співпраці, а також надання всебічної допомоги у впровадженні антикорупційних ініціатив. Зокрема, в підготовці нової Антикорупційної стратегії, в проведенні тренінгових заходів для підвищення кваліфікації уповноважених осіб з питань запобігання та виявлення корупції в державних органах та органах місцевого самоврядування, а також у питаннях щодо захисту викривачів корупції.

Варто зазначити, що проект USAID Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія» — це п’ятирічна ініціатива із запобігання корупції. Програма підтримує зусилля Уряду України щодо систематичного подолання корупції, зокрема в пріоритетних сферах, і спрямована на підтримку ключових державних установ у їхній роботі із запобігання корупції та розповсюдження інформації про наявні антикорупційні заходи.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що НАЗК направило до Мін’юсту наказ щодо доступу до реєстру декларацій детективів НАБУ.

Крім того, ми писали, що уповноважені особи НАЗК в органах місцевого самоврядування отримують гарантії захисту.

Також відомо, що НАЗК звертає увагу суб’єктів декларування на нововведення у законодавстві.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде