Вбивство таксистки в Черкасах: Соснівський суд ухвалив вирок у справі

19:45, 13 ноября 2019
Наразі вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений протягом 30 днів.
Вбивство таксистки в Черкасах: Соснівський суд ухвалив вирок у справі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

12 листопада 2019 року Соснівський районний суд міста Черкаси визнав 23-річного місцевого жителя винним у вбивстві, вчиненому з корисливих мотивів, та незаконному заволодінні транспортним засобом, поєднаним із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, вчиненим за попередньою змовою групою осіб (злочини, передбачені пунктом 6 частини другої статті 115 та частиною третьої статті 289 Кримінального кодексу України), та 21-річну місцеву жительку винною у незаконному заволодінні транспортним засобом, поєднаним із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, вчиненим за попередньою змовою групою осіб (злочин, передбачений частиною третьою статті 289 Кримінального кодексу України).

У вироці суду вказано, що обвинувачений заздалегідь придбав в аптеці одноразові медичні рукавички для вчинення злочину і подальшого їх використання для приховування слідів, взявши кухонний ніж з місця свого проживання, за попередньою змовою разом з обвинуваченою, яка є його зведеною сестрою, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, маючи умисел, направлений на незаконне заволодіння транспортним засобом, пішли гуляти містом з метою зупинки транспортного засобу та подальшого незаконного заволодіння ним.

Поблизу ТЦ «Дніпроплаза» в м. Черкаси під приводом поїздки на таксі вони підійшли до автомобіля «МercedesVito», яким керувала потерпіла 41-річна жінка, та домовились з останньою про поїздку, після чого сіли у вказаний автомобіль та поїхали у напрямку Південно-Західного району м. Черкаси, там заїхали на подвір’я будинку, де чоловік із застосуванням заздалегідь взятого з собою кухонного ножа вчинив умисне вбивство жінки-водія таксі.

Після цього обвинувачений перетягнув тіло потерпілої з місця водія до салону автомобіля, сів за кермо і разом із обвинуваченою поїхав з місця вчинення вбивства та у подальшому залишив труп жінки в лісовому масиві в Смілянському районі Черкаської області.

Вранці того ж дня, повернувшись на викраденому автомобілі до м. Черкаси, винуватці залишили його на стоянці поблизу ТЦ «Меблевий лабіринт» у Черкасах та пішли у напрямку проспекту Хіміків.

Обвинувачена в судовому засіданні вказала, що вона визнає себе винною лише в тому, що приховала злочин, проте нічого не могла вчинити, оскільки відчувала страх за своє життя.

Обвинувачений свою вину визнав частково, зазначивши, що наміру на викрадення автомобіля у нього не було, все трапилося спонтанно, він сів за кермо, оскільки злякався, а удари ножем потерпілій почав наносити через сварку, яка виникла з приводу оплати за послуги таксі.

Оцінивши зібрані у справі докази в їх сукупності, в результаті повного, об'єктивного і всебічного їх дослідження в судовому засіданні, суд кваліфікував дії обвинуваченого за частиною 3 статті 289 Кримінального кодексу України — як незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, та пунктом 6 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України — як вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене з корисливих мотивів, та дії обвинуваченої за частиною 3 статті 289 Кримінального кодексу України — як незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, вчиненим за попередньою змовою групою осіб.

Суд визнав зазначених осіб винними у вчиненні названих злочинів та призначив покарання чоловіку у вигляді 13 (тринадцяти) років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому особисто майна, а його сестрі — у вигляді 8 (восьми) років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їй особисто майна.

Наразі вирок ще не набрав законної сили, він може бути оскаржений протягом 30 днів.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Одесі чоловік замовив напад на свого роботодавця.

Крім того, ми писали про замах на вбивство прокурора.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області