Міжнародні транзакції зі смартфону: Україна входить на європейський цифровий ринок

12:59, 20 ноября 2019
У Мінцифри повідомили, що електронні ідентифікації — це важливий інструмент для України.
Міжнародні транзакції зі смартфону: Україна входить на європейський цифровий ринок
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Запит щодо взаємного визнання довірчих послуг від Міністерства цифрової трансформації України подали на засіданні Комітету Ради асоціації ЄС — Україна з питань конфігурації торгівлі. Про це повідомляє прес-служба відомства.

За словами заступниці міністра цифрової трансформації Людмили Рабчинської, електронні довірчі послуги та електронні ідентифікації — це основні потреби у сучасному світі та наріжний камінь цифрового ринку. Електронні підписи усувають бар'єри для торгівлі та надання послуг.

«В Україні є розгалужена мережа електронних підписів, близько 8 млн. користувачів. Транскордонне використання онлайн-сервісів через захищені електронні довірчі сервіси та eID сприятиме цілісному інтегрованому цифровому ринку. Тому Україна хотіла б зробити свій внесок у розвиток цифрового ринку та усунути фізичні бар'єри для торгівлі, використовуючи можливість, передбачену статтею 14 Регламенту eIDAS», — прокоментувала Людмила Рабчинська.

За словами заступниці міністра Людмили Рабчинської, електронні довірчі послуги та електронні ідентифікації — це важливий інструмент для України в розвитку внутрішнього цифрового ринку. Електронні підписи усувають бар'єри для торгівлі та надання послуг.

Як для ЄС, так і для українського бізнесу взаємне визнання довірчих послуг відкриває можливість міжнародні транзакції зі свого планшету чи смартфона без зайвих витрат.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала про те, які злочини здійснюються за допомогою програмного забезпечення.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді