На закупівлю ліків у Держбюджеті-2020 виділили майже 10 мільярдів, — Зоряна Скалецька

15:45, 22 ноября 2019
Зоряна Скалецька розповіла, що закупівля ліків 2020 року здійснюватиметься за заявками з регіонів.
На закупівлю ліків у Держбюджеті-2020 виділили майже 10 мільярдів, — Зоряна Скалецька
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Держбюджеті на 2020 рік передбачено 9 млрд 770 млн гривень на закупівлю ліків.

Повідомила про це міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька у Житомирі під час прес-конференції.

«Наступного року в Бюджеті 9 млрд 770 млн гривень виділено на централізовану закупівлю ліків. Цього роцку це було 6,6 млрд. Це значне збільшення для того, аби ми мали можливість закупити ліки відповідно до заявок регіонів. На більшість важких захворювань ми можемо закупити 100% від потреби», — повідомила Скалецька.

За її словами, наступного року можливості закупівлі медпрепаратів будуть розширені завдяки центральній закупівельній організації. Вона буде надавати послуги як для центральних закупівельних програм, так і для лікарень.

Також вона розповіла, що наступного року фінансування програми «Доступні ліки» удвічі збільшать, таким чином вдасться вирішити проблеми закупівлі ліків для регіональних лікарень.

«2020 року розшириться програма «Доступні ліки», у фінансовому плані її сума збільшена вдвічі, а також з 1 квітня до переліку будуть включені інсуліни. У регіонах є брак коштів на придбання інсулінів, а в наступному році її не буде», — повідомила Скалецька.

Міністр додала, що за 3-5 років інструменти за доступними ліками реімбурсації та зниження цін сприятимуть мінімізації витрат пацієнтів.

«Чим більше ми зможемо затверджувати клінічні настанови, тим менше  пацієнти необґрунтовано витрачатимуть на ліки», — сказала Скалецька.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що бюджет на 2020 рік передбачає фінансування державою шести видів послуг безкоштовної медичної допомоги.

Крім того, ми писали, що міністр МОЗ анонсувала ухвалення 20 постанов щодо фінансування меддопомоги

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва