Незаконне використання виборчого бюлетеня: жінці присудили 5 років тюрми

17:05, 22 ноября 2019
Жінка отримала два виборчих бюлетеня для голосування від імені іншої особи.
Незаконне використання виборчого бюлетеня: жінці присудили 5 років тюрми
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області 21 листопада 2019 року ухвалив вирок у справі за обвинуваченням громадянки Є. по факту надання та отримання виборчого бюлетеня особою, яка не має права їх надавати та отримувати більше ніж один раз, вчинені членом виборчої дільниці. Про це повідомляє прес-центр суду.

Під час розгляду справи судом встановлено, що обвинувачена, перебуваючи на посаді члена дільничної виборчої комісії №141059 одномандатного виборчого округу  №50, під час проведення позачергових виборів народних депутатів України 21.07.2019, отримала два виборчих бюлетеня для голосування від імені іншої особи, яка на час виборів перебувала за межами України.

За результатами розгляду справи суд дійшов висновку про доведеність вини обвинуваченої.

Вироком суду жінку визнано винуватою у скоєнні злочину, передбаченого частиною другою статті 158-1 Кримінального кодексу України, та  призначено покарання  у вигляді  п’яти  років позбавлення волі  з позбавленням права займатися діяльністю, пов’язаною з організацією проведення виборів до органів державної влади строком на два  роки. Від відбування призначеного основного покарання суд її звільнив з випробуванням з іспитовим строком на три роки , якщо  вона протягом визначеного іспитового строку  не вчинить нового злочину  і виконає покладені на неї обов’язки.

З інформацією щодо тексту вироку можна ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: справа №235/6558/19.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ЄСПЛ визначив критерії для відмежування провокації від допустимих дій правоохоронців.

Також скарга ув’язненого на погані умови у камері дає змогу отримати компенсацію.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області