Україна вже чотири роки не купує газ у Росії, — Андрій Коболєв

18:00, 26 ноября 2019
Голова Нафтогазу повідомив, що раніше залежність від російського газу перевищувала 90%.
Україна вже чотири роки не купує газ у Росії, — Андрій Коболєв
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Нафтогазу Андрій Коболєв заявив, що Україна вже чотири роки не купує газ напряму в Газпрому. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Чотири роки тому в Україну зайшов останній газ, який ми купили у Газпрому. П’ять років тому ми вперше відкрили реверс і забезпечили постачання блакитного палива з Європи.

У 2013 році наша залежність від Росії по газу перевищувала 90%, сьогодні про неї лише згадують. У минулому році газ в Україну імпортували 65 компаній, а Нафтогаз купував його у 18 європейських постачальників (частка жодного з них не перевищувала 30%)», — написав Андрій Коболєв.

Він також нагадав, що нещодавно до України вперше поставили американський зріджений газ. Чиновник додав, що зупинятися ніхто не планує. У майбутньому заплановано забезпечити внутрішнім видобутком більше населення.

«Звісно, реверс — це проміжний результат. Це дієвий ринковий механізм, але Україна може більше. Внутрішнім видобутком забезпечено близько 2/3 потреб українських споживачів. Видобування треба нарощувати, і цим займаємося як ми, так і приватні видобувники», — запевнив голова Нафтогазу.

Андрій Коболєв переконаний, що позбутися потреби в імпорті вдасться за рахунок запровадження технології енергозбереження та зменшення споживання газу.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що в уряді розглядають страхову ціну в межах 7 тисяч гривень з ПДВ за тисячу кубометрів газу.

Крім того, ми писали, що головне слідче управління Національної поліції спільно з Державною фіскальною службою України почали розслідування щодо незаконних постачальників природного газу.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області