Пенсії для жителів окупованого Донбасу: у Раді зареєстрували новий законопроект

12:50, 27 ноября 2019
Законопроект скасовує обов'язкову реєстрацію пенсіонерів як тимчасово переміщених осіб для отримання пенсій.
Пенсії для жителів окупованого Донбасу: у Раді зареєстрували новий законопроект
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, що дозволить врегулювати виплати пенсій особам, що проживають на тимчасово окупованих територіях. Про це повідомив Дмитро Лубінець голова парламентського комітету з прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономній Республіці Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин.

«Під час виїзного засідання комітету з прав людини в Донецькій та Луганській областях центральною темою обговорення була виплата пенсій. Ситуація, коли більше половини зареєстрованих на непідконтрольних територіях пенсіонерів не можуть отримати чесно зароблену пенсію, — ненормальна. А факти численних смертей літніх людей на пунктах пропуску жахають і обурюють! Потрібні негайні зміни! І тому разом з колегами став автором законопроекту 2083-д, який покликаний відновити конституційне право українських громадян на пенсійне забезпечення», — заявив Лубінець.

Як повідомляє прес-служба апарату парламенту, законопроект №2083-д «Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо реалізації права на пенсію» передбачає надання людям, які жили на тимчасово окупованих територіях і не могли сплачувати страхові внески, права докупати стаж без застосування санкцій. У разі втрати документів надається можливість розраховувати пенсію на підставі інформації з реєстру застрахованих осіб.

Законопроект також скасовує обов'язкову реєстрацію пенсіонерів як тимчасово переміщених осіб для отримання пенсій і передбачає виплату заборгованості за пенсіями без терміну давності (нині діє ліміт — три роки).

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Україні посилять кримінальну відповідальність за фальсифікацію ліків.

Крім того, ми писали, що Комітет Ради обговорює стан банківського сектора України.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська