НАБУ оголосило підозри 7 співробітникам органів митного контролю

20:56, 27 ноября 2019
Злочин було викрито в рамках розслідування махінацій із розмитненням товарів за участі посадовців ДФС та митниці.
НАБУ оголосило підозри 7 співробітникам органів митного контролю
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру 7 митникам та екс-посадовцю фіскальної служби, задіяним у реалізації корупційної схеми, у вчиненні злочинів, пов'язаних із махінаціями з розмитненням товарів, імпортованих в Україну, які завдали інтересам держави понад 77,7 млн грн збитків. Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Так, колишній очільник та п’ять службовців однієї з регіональних митниць, колишня посадовиця Державної фіскальної служби України, а також троє представників комерційних компаній були затримані 26 листопада 2019 року.

Наразі їм інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364 КК України. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення інших осіб, причетних до вчинення злочину.

Зазначається, що вказаний злочин було викрито в рамках розслідування махінацій із розмитненням товарів за участі посадовців ДФС та митниці, збитки від яких можуть сягати близько 500 млн грн. Розслідування цих випадків розпочато у жовтні 2017 року.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ДБР повідомило про підозру у зловживанні службовим становищем державному інспектору відділу митного оформлення одного з митних постів Львівської митниці ДФС. Через його неправомірні дії державі завдано понад 2,5 млн грн збитків.

Крім того, ми писали, що керівництво митниці привласнювало елітну нерухомість.

Також стало відомо, що детективи Національного антикорупційного бюро за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали 10 осіб за підозрою у вчиненні злочинів, пов'язаних із порушенням митного законодавства. Серед них 7 співробітників органів митного контролю. 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде