Крала гроші за комуналку: суд виніс вирок зухвалій працівниці банку

15:00, 2 декабря 2019
Упродовж року касир однієї з банківських установ привласнювала гроші, які громадяни сплачували за комунальні послуги.
Крала гроші за комуналку: суд виніс вирок зухвалій працівниці банку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Новокаховський міський суд Херсонської області розглянув кримінальне провадження про обвинувачення банківського працівника у привласненні грошових коштів. Про це повідомляє прес-служба суду.

Як встановило слідство, впродовж року касир однієї з банківських установ привласнювала гроші, які громадяни сплачували за комунальні послуги. Після того, як один із платників звернувся зі скаргою про відсутність надходження платежу до комунального підприємства, була проведена ревізія, яка виявила факт привласнення коштів.

Як пояснила суду обвинувачена, на скоєння зазначених кримінальних правопорушень наважилася тому, що перебувала в скрутному матеріальному становищі, гроші в подальшому розраховувала повернути. У скоєному розкаюється, шкодує про вчинені кримінальні правопорушення. 

За вчинення кримінальних правопорушень, передбачених частиною першою статті 191 Кримінального кодексу України (Привласнення чужого майна, яке було ввірене особі), та частиною третьою статті 191 Кримінального кодексу України (Привласнення чужого майна, яке було ввірене особі, вчинене повторно), суд призначив покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з розпорядженням товарно-матеріальними цінностями, строком на два роки, водночас звільнивши обвинувачену від відбування основного покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк в два роки.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що в Києві аферисти представилися працівниками ПФУ і вкрали у пенсіонерів близько 400 тисяч гривень.

Також ми повідомляли, що у Вінницькій області працівниця каси протягом року крала з рахунків пенсіонерів по 500-1000 гривень

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України