Екс-очільника слідчого управління ГПУ підозрюють в отриманні хабара: НАБУ проводить обшуки

10:36, 3 декабря 2019
Ігор Щербина підозрюється в отриманні хабара у розмірі $150 тисяч.
Екс-очільника слідчого управління ГПУ підозрюють в отриманні хабара: НАБУ проводить обшуки
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Співробітники Національного антикорупційного бюро проводять обшуки у колишнього очільника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Ігоря Щербини. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» із посиланням на власні джерела у правоохоронних органах.

Зазначається, що слідчі дії проводяться у зв'язку із можливими зловживаннями в Державному бюро розслідувань.

«За даними джерела, йдеться про можливе отримання неправомірної вигоди в розмірі $150 тисяч, половину з яких отримав Щербина, за закриття розслідуваної територіальним управлінням ГБР в Києві кримінального провадження стосовно комерційного підприємства», — йдеться у повідомленні агентства.

Президент Володимир Зеленський у своєму Telegram-каналі підтвердив підозри щодо Щербини.

«Права рука» директора ДБР підозрюється в отриманні хабара у розмірі $150 тисяч. Ще один аргумент на користь необхідності перезавантажити керівництво Бюро», — заявив глава держави.

Зеленський також закликав нардепів проголосувати за проект закону законопроект №2116 щодо вдосконалення роботи Державного бюро розслідувань задля незалежної та об’єктивної роботи відомства.

В свою чергу директор ДБР Роман Труба спростував інформацію про причетність Бюро до можливого злочину. Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

«Дізнався з новин, що начебто мій колишній колега ще з часів ГПУ за гроші обіцяв впливати на перебіг кримінальних проваджень в ДБР, і це кримінальне провадження розслідує НАБУ», — заявив Труба.

Також очільник ДРБ звернув увагу на декілька моментів.

«Перше. Ані на керівництво ДБР, ані на слідчих неможливо впливати ні за гроші, ні за будь-які інші ресурси. Якби мені стало це відомо, то я першим написав би заяву про злочин.

Друге. Я не знаю, чи дійсно є кримінальне провадження та чи хтось намагався заробити на ДБР. Нехай це з’ясовують колеги — до мене поки ніхто не звертався, але я повністю відкритий до роботи зі слідством. Це питання не моєї репутації, а репутації усього Державного бюро розслідувань.

Третє. Мене так активно намагаються зняти з посади, що дехто не може зупинитися у своїй фантазії: якісь записи в телеграм-каналі,  підміна законопроекту і, навіть, анонси борделю. Ось тепер це. Скоро можна буде писати книгу фейків зі створення ДБР. Але це означає лише одне: ми незручні для високопосадовців, ми заважаємо їм, тому вони йдуть на будь-які міри, щоб знищити ДБР. Але не вдасться», — зазначив Труба.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що СБУ провела обшуки в Одеському морському порту.

Крім того, ми писали, що прокурор отримав хабар у сумі 67 тисяч гривень в обмін на інформацію про місце та час проведення обшуків.

До того ж відомо, що Служба безпеки України і Національна поліція провели обшуки в офісі Укргазвидобування.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва