Кабмін хочуть зобов’язати затвердити Правила розслідування аварій в цивільній авіації

12:44, 3 декабря 2019
ОАСК вирішує питання про відкриття провадження.
Кабмін хочуть зобов’язати затвердити Правила розслідування аварій в цивільній авіації
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов ТОВ до Кабінету міністрів України, Міністерства юстиції України та Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами. Про це інформує прес-служба ОАСК.

Позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність уряду щодо неприйняття відповідно до чинного законодавства правил та умов проведення розслідування авіаційних подій (аварій) в галузі цивільної авіації.

«Серед інших вимог позову — зобов’язати Кабінет міністрів України затвердити такі правила та умови протягом 30 днів з моменту набрання рішенням у даній справі законної сили.

До суду також надійшла заява про забезпечення позову, в якій позивач просить суд заборонити Нацбюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами розслідувати аварію з літаком ТОВ, що стався у червні 2018 року, до набрання законної сили рішенням у цьому адміністративному спорі.

Наразі судом вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі та наявності правових підстав вжиття заходів забезпечення позову», — повідомили у ОАСК.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ОАСК просять заборонити Мінекономіки призначити Блескуна тимчасовим керівником Укрспирту.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді