Екс-голова одного з райсудів Херсонщини постане перед судом

18:49, 4 декабря 2019
Засідання заплановане на 18 лютого.
Екс-голова одного з райсудів Херсонщини постане перед судом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Вищому антикорупційному суді відбулось підготовче засідання у справі про обвинувачення колишньої голови одного з районних судів Херсонської області у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за закриття адміністративної справи. Про це повідомляє прес-служба САП.

Досудовим розслідуванням встановлено, що голова суду запропонувала порушнику за 5 тисяч гривень закрити адміністративну справу, а у разі відмови — погрожувала притягнути чоловіка до адміністративної відповідальності, а також накласти грошове стягнення у сумі 17 тисяч гривень.

«Після отримання коштів, які вона сховала у Кодекс про адміністративні правопорушення, суддя ухвалила постанову про закриття вказаного провадження.

Дії судді кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 КК України.

3 грудня 2019 року за результатами підготовчого засідання колегія суддів відмовила в задоволенні клопотання захисту про повернення обвинувального акту прокурору та призначила вказану справу до розгляду по суті.

Засідання заплановане на 18 лютого 2020 року», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що ДБР затримало прокурора на Запоріжжі, який отримав хабар через посередника.

Також відомо, що Вищий антикорупційний суд продовжує досліджувати докази у справі про обвинувачення двох колишніх суддів Голосіївського районного суду столиці в отриманні неправомірної вигоди. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва