Депутати розглянуть законопроект щодо податків на доходи молодих спеціалістів

15:13, 9 декабря 2019
Законопроектом №2250-1 пропонується звільнити від податків деякі підприємства та організації.
Депутати розглянуть законопроект щодо податків на доходи молодих спеціалістів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет з питань молоді та спорту Верховної Ради підтримує законопроект №2250-1 щодо сприяння працевлаштуванню молодих спеціалістів та внутрішньо переміщених осіб, зупинення відтоку українських спеціалістів за кордон. Про це повідомляє прес-центр ВР.

Згідно з інформацією у пояснювальній записці, у законопроекті пропонується внести зміни до Податкового кодексу України, якими:

  • встановити нульову ставку податку на доходи фізичних осіб — платників податків, які не досягли 27-річного віку;
  • звільняти від оподаткування прибуток підприємств та організацій, у яких кількість внутрішньо переміщених осіб та/або осіб, які не досягли 27-річного віку, які мають там основне місце роботи, становить не менш як 50% працівників за умови, що фонд оплати праці таких осіб становить протягом звітного періоду не менш як 25 відсотків суми загальних витрат на оплату праці. Також звільняти від сплати єдиного податку платників другої-четвертої груп, які відповідають вище зазначеним критеріям.

Під час обговорення члени Комітету зазначили, що ухвалення законопроекту буде стимулювати роботодавців приймати на роботу молодих спеціалістів і сприятиме збільшенню зайнятості молоді. Молоді українці будуть зацікавлені працювати в Україні, а не виїжджати на заробітки за межі держави.

Водночас, на думку членів Комітету, при встановленні пільг мають бути визначені певні обмеження, а саме максимальна сума доходу платників податків віком до 27 років, що звільняється від сплати податку на доходи фізичних осіб.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що депутати партії «Слуга народу» пропонують звільнити українців від податків за депозитні вклади законопроектом №2422.

Також ми писали про результати роботи Верховної Ради 9-го скликання за перші 100 днів.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді