Відома кількість нападів на журналістів у 2019 році

16:10, 9 декабря 2019
Найчастіше напади на представників ЗМІ фіксуються у столиці та Київській області.
Відома кількість нападів на журналістів у 2019 році
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За 11 місяців 2019 року зафіксовано 65 випадків фізичної агресії щодо журналістів. Такі дані навів голова Національного союзу журналістів Сергій Томіленко на своїй сторінці у Фейсбук, спираючись на інформацію моніторингу «Індекс фізичної безпеки журналістів України».

За повідомленням, найчастіше протиправні дії щодо працівників ЗМІ вчиняють у Києві та області. Так, у листопаді зафіксовано 5 інцидентів із застосуванням сили проти працівників медіа.

Одним із найзухваліших Томіленко вважає напад на журналіста видання «Центр журналістських розслідувань» Артема Квашина, що трапився 13 листопада в селі Дударків на Київщині. Зокрема, сільський голова на автомобілі намагався переїхати журналіста.

Загалом голова НСЖУ назвав ситуацію з безпекою журналістів в Україні тривожною.

«Щомісяця в «Індексі фізичної безпеки журналістів» ми фіксуємо все нові й нові випадки атак на журналістів. Водночас ми хочемо фіксувати прецеденти ефективних розслідувань та належних покарань нападників», — додав Томіленко.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що українські журналісти протестують проти деяких ініціатив влади щодо медіапростору. Зокрема НСЖУ вимагає від влади припинити залякування працівників ЗМІ. Організація вважає пріоритетним питання безпеки журналістів. 

Також ми писали про парламентські слухання на тему: «Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення»

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва