Справа Семочка проти Порошенка: Верховний Суд повідомив подробиці

09:38, 12 декабря 2019
Розгляд справи буде продовжений 15 січня 2020 року.
Справа Семочка проти Порошенка: Верховний Суд повідомив подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 11 грудня, Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду продовжив розгляд справи за позовом Сергія Семочка до президента України Петра Порошенка. Про це повідомляє прес-служба ВС.

«Позивач 23 травня 2019 року звернувся до Верховного Суду з позовом, у якому просив визнати протиправним та скасувати Указ президента України від 12 квітня 2019 року №143/2019 року «Про звільнення С. О. Семочка з посади першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України», а також просив поновити його на цій посаді з 13 квітня 2019 року.

Обґрунтовуючи заяву, позивач зазначив, що в період з 8 по 22 квітня 2019 року перебував на лікарняному у зв’язку із загальним захворюванням та тимчасовою непрацездатністю. 23 квітня 2019 року позивач прибув для подальшого виконання службових обов’язків до Служби зовнішньої розвідки України, де дізнався про своє звільнення з посади. З відповідним указом президента України ознайомився в той же день (23 квітня 2019 року) в мережі Інтернет на офіційному сайті президента України.

Колегія суддів оголосила перерву в судовому засіданні для надання можливості представнику Служби зовнішньої розвідки України (третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача) дати пояснення щодо складання листів ознайомлення з наказом від 19 квітня 2019 року №425-ОС «По особовому складу. По військовослужбовцям» та ознайомлення з цим наказом безпосередньо позивача, оскільки під час засідання представник СЗР України не зміг відповісти на це запитання.

Наступне засідання у справі призначене на 15 січня 2020 року.

З процесуальними документами у справі №9901/277/19 можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що Сергія Семочка звільнили 12 квітня.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду