Деяким державним реєстраторам та нотаріусам відновлять доступ до держреєстрів: що відомо

09:20, 12 декабря 2019
«Чорний список» буде анульовано.
Деяким державним реєстраторам та нотаріусам відновлять доступ до держреєстрів: що відомо
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Ольга Оніщук заявила, що список державних реєстраторів та нотаріусів, яким тимчасово блокували доступ до державних реєстрів, буде анульовано. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Так, мені відомо, що багатьом нотаріусам та реєстраторам блокували доступ до реєстрів, іноді навіть на жорстокий довгий період, через незначні технічні помилки та недоліки, які пов`язані із недосконалим програмним забезпеченням державних реєстрів. Мені також відомо, що такий доступ блокували в тому числі професіоналам, які відмовлялися сплачувати певним особам певні кошти за свою чесну роботу. Я також маю інформацію про те, що попереднім складом комісії скасовувалися іноді абсолютно законні реєстраційні дії, що підтверджується в тому числі численними судовими рішеннями. Саме тому наявність такої застосованої санкції до реєстратора, як тимчасове блокування доступу, в минулому, не може бути критерієм, за яким визначається професійність та репутація.

Список державних реєстраторів та нотаріусів, яким тимчасово блокували доступ до державних реєстрів, що розміщений на сайті Мін’юсту, буде анульовано. Ми розпочнемо новий після набуття чинності змін до порядку контролю в сфері державної реєстрації, яким встановлено диференціацію санкцій за порушення у сфері державної реєстрації.

У цей список буде включено виключно нотаріусів та державних реєстраторів, яким анульовано доступ до реєстрів довічно, оскільки саме така санкція застосовуватиметься за грубе або неодноразове порушення закону», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що міністр Денис Малюська представив так званий «to do list» змін, які плануються у сфері юстиції найближчим часом.

Також ми повідомляли, що Мін’юст розширить перелік повноважень нотаріусів.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області