СБУ провела обшуки в ДП «Енергоатом»: назвали причину

11:20, 12 декабря 2019
Обшуки пройшли для перевірки факту закупівлі обладнання для АЕС за завищеними цінами.
СБУ провела обшуки в ДП «Енергоатом»: назвали причину
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 11 грудня, Служба безпеки України під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України провели низку обшуків у ДП НАЕК «Енергоатом», за місцем роботи та проживання посадовців держпідприємства, які можуть бути причетними до закупівлі обладнання та монтажних робіт для деяких АЕС України за завищеними цінами. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

«За версією слідства, у 2017-2018 роках окремі комерційні структури поставили спеціалізовані клапани на загальну суму майже 40 млн грн, попередньо придбавши їх у виробників за ціною, що в чотири рази менша. З метою штучного завищення вартості продукції було виготовлено псевдодоговори купівлі-продажу, бухгалтерську та податкову звітність, використано ланцюг підприємств «транзитерів».

Наразі вживаються невідкладні заходи для якнайшвидшого притягнення винних до відповідальності та відшкодування збитків державі. Досудове розслідування триває», — йдеться у повідомленні.

У ГПУ нагадали, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі Київського територіального управління ДБР провели санкціоновані обшуки за місцем реєстрації та проживання народного депутата України 8-го скликання. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України