Mastercard та Мінцифри розпочали співпрацю: що відомо

13:00, 19 декабря 2019
Співпраця Мінцифри та Mastercard передбачає сприяння розвитку сервісів для малого і середнього бізнесу в Україні.
Mastercard та Мінцифри розпочали співпрацю: що відомо
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міжнародна компанія Mastercard долучається до проектів Міністерства цифрової трансформації України з розвитку цифрового суспільства в Україні. Про це інформує прес-служба Мінцифри.

Віце-прем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та генеральний директор Mastercard в Україні Інга Андреєва підписали меморандум про співпрацю.

«Mastercard підтримає роботу Мінцифри зі створення консультаційної та функціональної онлайн-платформи для малого та середнього бізнесу (МСБ). На такій платформі українські підприємці зможуть отримати кваліфіковану допомогу, а також сплатити за державні послуги онлайн.

Ще один напрям спільної роботи — створення в Україні хабу з інноваційних фінансових та платіжних технологій (Sandbox). Буде створена тестова платформа для розробки інноваційних продуктів, а також поглиблення консалтингової підтримки МСБ у фінансовому напряму.

Також Mastercard має намір реалізувати функції оплат у програмному забезпеченні (система «Вулик»), яке планують інтегрувати у центрах надання адміністративних послуг (ЦНАПах).

Ще разом плануємо працювати у напрямі оплат та ідентифікації», — йдеться у повідомленні.

Віце-прем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зазначає: «Співпраця Мінцифри та компанії Mastercard — ще один приклад приватно-державного партнерства, завдяки якому наразі відбувається цифровізація країни. Ми дуже вдячні компанії Mastercard за підтримку важливого для всього українського підприємництва проекту створення консалтинг-зон для малого та середнього бізнесу. Це безпрецедентний проект для України — ще нікому не вдавалося реалізувати нічого подібного на державному рівні. Завдяки підтримці Mastercard ми розраховуємо на старт роботи онлайн-платформи консалтинг-зон для МСБ уже у лютому наступного року».

«Mastercard активно долучається до ініціатив, що сприяють цифровізації суспільства. Ми максимально підтримуємо пріоритети і роботу Міністерства цифрової трансформації з розвитку й інтеграції діджитал-сервісів в різні сфери життя громадян і бізнесу, і переконані, що саме такі рішення впевнено приведуть Україну до прозорості, підвищення ефективності економіки та сервісності для громадян. Запуск цифрових сервісів надасть можливість держателям понад 39 мільйонів активних карток зручно та швидко отримувати державні послуги та сплачувати за них онлайн, а нові сервіси для МСБ відкриють додаткові можливості та допоможуть надати всебічну підтримку підприємцям — а це рушійна сила економіки», — зазначила генеральний директор Mastercard в Україні Інга Андреєва.

Серед інших стратегічних напрямків співпраці міністерства та компанії: спільна робота по запуску електронної ідентифікації, робота зі створення в Україні хабу з інноваційних фінансових та платіжних технологій (Sandbox), який надасть вітчизняним компаніями тестову платформу для розробки інноваційних продуктів, а також поглиблення підтримки МСБ в напрямку створення спеціальних фінансових зон в національних консалтинг-центрах для МСБ, для надання фінансових послуг банків.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що українці зможуть пересуватися країною,  маючи лише цифровий паспорт в додатку «Дія».

Крім того, Міністерство цифрової трансформації України у найближчі п’ять років прагне забезпечити 100-відсоткове покриття населених пунктів та їхніх соціальних об’єктів високошвидкісним інтернетом. Для цього потрібна якісна інформація про реальне покриття, якої досі ще ніколи не було в Україні.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області