На Миколаївщині суд виправдав чоловіка за вирощування конопель

13:36, 19 декабря 2019
Віталій Румянцев курив марихуану, щоб полегшити біль у суглобах.
На Миколаївщині суд виправдав чоловіка за вирощування конопель
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вознесенський суд Миколаївської області виправдав інваліда I групи Віталія Румянцева, який вирощував канабіс у медичних цілях. Про це повідомляє Українська Гельсінська спілка з прав людини.

Зокрема, суд визнав недопустимими докази, а факт вирощування 18 кущів марихуани недоведеним. Також суд погодився з доводом правозахисників про порушене право на захист.

Румянцева судили два роки. Згідно з матеріалами розслідування, він курив марихуану, щоб полегшити біль у суглобах, і півтора року тому посадив у себе на ділянці вісім кущів конопель. На Румянцева доніс сусід, і до нього з обшуком прийшла поліція. Повідомляється, що до восьми кущів правоохоронці докинули дикорослу коноплю, і вісім кущів перетворилися на триста.

Пізніше Румянцева звинуватили у тому, що він вирощував 18 кущів — за це передбачено кримінальну відповідальність, але обвинувачений може відбутися штрафом. Чоловік заперечував провину і своєю справою намагався привернути увагу до законопроекту про легалізацію медичного канабісу.

На порталі повідомляється, що до захисту обвинуваченого долучилися правозахисники, які почали їздити на судові засідання і зробили процес публічним.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про рішення суду щодо іноземця, який намагався перевезти наркотики через український кордон. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська