Штрафи відстрочили: влада домовилася з власниками «євроблях»

18:05, 20 декабря 2019
Голова організації «Автоєвросила» Олег Ярошевич зустрівся з представниками Кабінету міністрів.
Штрафи відстрочили: влада домовилася з власниками «євроблях»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Влада досягла компромісу з власниками «євроблях», домовившись відкласти введення штрафів до прийняття закону про доступне розмитнення. Про це йдеться у повідомленні МВС у Facebook.

Згідно з інформацією, сьогодні відбулася зустріч прем’єр-міністра України, міністрів МВС та інфраструктури з головою «Автоєвросили». Учасникам зустрічі вдалося домовитись. 

«До прийняття нових законів поліція накладати штрафи не буде», — скано в повідомленні. 

В МВС анонсували, що закони щодо автомобілів на європейських номерах будуть розглядатися на першому засіданні Кабміну у новому році  14 січня.

«Завдяки прийняттю цих двох законів власники автомобілів на європейських номерах зможуть законним шляхом та доступно розмитнити та перереєструвати авто»,  йдеться в повідомленні.

Додамо, що учасники громадської організації «Автоєвросила» влаштували акцію під стінами уряду з проханням розглянути два законопроекти — проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спрощення умов ввезення на митну територію України транспортних засобів та приведення умов оподаткування до загального режиму акцизних зборів Європейського союзу №2342 і проект закону про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового зупинення застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України №2345.

Як раніше повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада провела пленарне засідання. Однак законів щодо європейських авто на порядку денному не було. 

Також ми писали, що спікер Ради закрив останнє в цьому році засідання парламенту. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва