ГПУ повідомила нову інформацію про розслідування авіакатастрофи рейсу МН17

19:58, 26 декабря 2019
Офіс Генерального прокурора залишиться надійним міжнародним партнером та буде перебувати у постійній комунікації з іноземними колегами, зазначили у відомстві.
ГПУ повідомила нову інформацію про розслідування авіакатастрофи рейсу МН17
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генеральна прокуратура України зробила заяву у зв’язку із розповсюдженням недостовірної інформації щодо ситуації навколо розслідування авіакатастрофи літака рейсу МН17 Малайзійських авіаліній. Повідомлення з’явилось на офіційному сайті ГПУ.

«До міжнародної слідчої групи в цьому розслідуванні від ГПУ входить 7 прокурорів, а в національній слідчій групі — 11 прокурорів. Вони продовжать свою роботу над цим кримінальним провадженням в Офісі Генерального прокурора. Це забезпечить високий рівень професіоналізму та збереже інституційну пам’ять у розслідуванні загибелі 298 пасажирів літака рейсу МН17 Малайзійських авіаліній.

Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні здійснюється співробітниками новоствореного Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, укомплектованому працівниками, що мають досвід у здійсненні розслідування воєнних злочинів, злочинів проти людяності, терактів та інших найтяжчих кримінальних правопорушень.

Під час прийняття рішень у даному кримінальному провадженні Офіс Генерального прокурора залишиться надійним міжнародним партнером та буде перебувати у постійній комунікації з іноземними колегами», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Служба безпеки України оголосила в розшук Володимира Цемаха, фігуранта справи МН17.

Додамо, що Володимир Цемах може повернутися на непідконтрольну Україні територію за місцем реєстрації. 

Також ми писали, що відомі імена підозрюваних у катастрофі МН17

До того ж відомо, що суд над підозрюваними у збитті малайзійського «Боїнга» розпочнеться 9 березня 2020 року.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України