Став відомий стан здоров’я 64 українців, звільнених з полону

16:23, 30 декабря 2019
Жоден зі звільнених полонених, які прибули в клініку, не потребує інтенсивної терапії.
Став відомий стан здоров’я 64 українців, звільнених з полону
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 30 грудня, до клінічної лікарні «Феофанія» прибули 64 українці, які були звільнені з російського полону. Про це повідомив головний лікар клініки Андрій Строкань під час свого брифінгу.

За словами Строканя, жоден зі звільнених полонених, які прибули в клініку, не потребує інтенсивної терапії. Він додав, що серед них є люди, які можуть відразу поїхати додому, а потім продовжити лікування.

«Наразі в клініці немає жодної людини, яка потребувала би інтенсивної терапії. Всі або у задовільному стані, або середнього ступеня тяжкості», — розповів головний лікар.

Строкань зазначив, що частина звільнених полонених потребує стоматологічної допомоги, у декого є прояви посттравматичного стресового розладу та загострення хронічних хвороб.

«Три чверті, можливо навіть п'ять шостих пацієнтів потребують стоматологічної допомоги в обов'язковому порядку. Практично у всіх є в різних ступенях прояви посттравматичного стресового розладу і, звісно, загострення всіх хронічних хвороб, які у них були до моменту потрапляння в полон», — заявив він.

Крім того, декілька пацієнтів потребують проведення планових операцій.

«Є декілька пацієнтів, які будуть потребувати планових оперативних втручань після дообстеження», — сказав Строкань.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що 29 грудня Україна і так звані "республіки" Донбасу провели обмін полоненими на контрольному пункті пропуску "Майорськ".

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва