Потоп в Ocean Plaza: прокуратура розпочала кримінальне провадження

14:00, 14 января 2020
Відомості за цим фактом кваліфіковані за статтею про порушення під час будівництва Кримінального кодексу.
Потоп в Ocean Plaza: прокуратура розпочала кримінальне провадження
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За фактом прориву теплотраси біля ТРЦ «Оушен плаза» у Києві розпочато кримінальне провадження. Про це повідомляє прес-служба Прокуратори м. Киева. 

Зокрема, відомості за цим фактом внесено до ЄРДР за попередньою кваліфікацією ч. 1 ст. 275 Кримінального кодексу України (Порушення під час розроблення, конструювання, виготовлення чи зберігання промислової продукції правил, що стосуються безпечного її використання, а також порушення під час проектування чи будівництва правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд, особою, яка зобов'язана дотримувати таких правил, якщо це створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров'ю потерпілого).

Наразі працівниками Голосіївського управління ГУ НП в м. Києві під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №1 проводяться слідчі дії, направлені на встановлення всіх обставин події.

Зауважимо, раніше за фактом події було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 270-1 (Умисне знищення або пошкодження об’єктів житлово-комунального господарства) Кримінального кодексу України. Наразі прокуратура змінила кваліфікацію у провадженні. 

Нагадаємо, у понеділок, 13 січня, близько 20:30 за адресою вул. Антоновича, 176, навпроти центрального входу до ТРЦ Ocean Plaza стався розрив теплотраси з гарячою водою, внаслідок чого пересічні громадяни отримали опіки.

Як писала «Судово-юридична газета», гарячою водою затопило весь перший поверх торгового центру. Окрім того, гарячі пари розповсюдилися прилеглою територією на вулиці Антоновича. Рятівники евакуйовували перехожих, пасажирів громадського транспорту, а також працівників і відвідувачів Ocean Plaza. 

За попередніми даними, невідкладну медичну допомогу було надано дев'яти громадянам. За інформацією медичних установ, до яких були госпіталізовані постраждалі, їх стан задовільний. Інформація щодо кількості постраждалих уточнюється.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва