Верховна Рада внесла зміни до Державного бюджету України на 2020 рік

15:11, 14 января 2020
Прийнятий Закон спрямований на реалізацію програми державної підтримки малого бізнесу в Україні.
Верховна Рада внесла зміни до Державного бюджету України на 2020 рік
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

14 січня 2020 року Верховна Рада прийняла Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» щодо забезпечення функціонування Фонду розвитку підприємництва». Про це повідомляється на офіційному сайті ВР.

Прийнятий Закон спрямований на реалізацію програми державної підтримки малого бізнесу в Україні, на розвиток підприємництва, збільшення обсягів виробництва, експорту, імпортозаміщення, високотехнологічного виробництва, енергоефективності, впровадження інновацій, створення нових робочих місць, розширення малого бізнесу, створення нових підприємств, повернення трудових мігрантів тощо.

Законом внесено зміни до статей 1, 12 і 14 Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» та додатків №2 і №3 до Закону (з набранням чинності таких змін з 1 січня 2020 року), а саме передбачається на 2020 рік:

  • включити до джерел фінансування спеціального фонду державного бюджету кошти від дострокового погашення векселів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб із спрямуванням на забезпечення функціонування Фонду розвитку підприємництва;
  • відповідно загалом та за спеціальним фондом державного бюджету збільшити надходження, видатки і граничний обсяг дефіциту на 2 млрд грн, визначити у такій сумі показник «Повернення бюджетних коштів з депозитів, надходження внаслідок продажу/пред’явлення цінних паперів» (код 601100) і бюджетні призначення Міністерству фінансів за новою бюджетною програмою «Забезпечення функціонування Фонду розвитку підприємництва» (код 3501540).

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Верховна Рада 295 голосами попередньо схвалила законопроект про внесення змін до Конституції України (щодо скасування адвокатської монополії) №1013.

Нагадаємо, що Верховна Рада на своєму сайті опублікувала план роботи на 14-17 січня. Нардепи мають намір внести зміни до законодавства щодо децентралізації влади, вирішити питання зі створенням Фонду розвитку підприємництва, зменшити навантаження на Верховний Суд і відстрочити остаточний перехід на електронний документооборот в парламенті до 1 вересня 2020 року.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде