В Україні опублікували закон щодо протидії рейдерству

13:56, 15 января 2020
Закон щодо протидії рейдерству офіційно опублікований у газеті Верховної Ради.
В Україні опублікували закон щодо протидії рейдерству
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Закон «Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству» офіційно опублікований у газеті Верховної Ради «Голос України» від 15 січня.

Закон набирає чинності через три місяці з дня його опублікування. З наступного дня опублікування закону набирає чинності лише підпункт 3 пункту 6 прикінцевих положень, в якому зазначено, що у тримісячний строк із дня набрання чинності вимог цього закону треба:

  1. затвердити порядок проведення суцільної звірки відповідності відомостей Державного земельного кадастру із відомостями Державного реєстру речових прав на нерухоме майно,
  2. привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим законом,
  3. забезпечити прийняття нормативно-правових актів, необхідних для реалізації цього Закону тощо.

Проект закону №0858 про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству передбачає захист майнових прав власників і користувачів земельних ділянок, запобігання протиправному поглинанню і захопленню підприємств в аграрному секторі економіки.

Законом внесено зміни до ряду законодавчих актів, які унеможливлюють:

  • неправомірне заволодіння землями, у т.ч. шляхом подвійної реєстрації договорів оренди земельних ділянок, які використовуються сільськогосподарськими підприємствами;
  • захоплення майна сільськогосподарських підприємств (будівель і споруд, сільськогосподарської техніки, урожаю, інших матеріальних активів);
  • зупинення діяльності сільськогосподарських підприємств внаслідок необґрунтованого накладення арешту на майно та активи підприємств, силової протидії їх виробничій діяльності, поглинання підприємств шляхом протиправного привласнення корпоративних прав (часток).

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 18 грудня Міністерство юстиції відкрило Офіс протидії рейдерству в Києві. Голова міністерства Денис Малюська наголосив, що Офіс працюватиме прозоро, ефективно, чесно, і за його роботою зможе спостерігати кожен.

Також ми писали, що боротьба з рейдерством становить вагомий напрямок роботи Мін'юсту. Два заступники міністра та особисто міністр займалися операційною діяльністю, пов'язаною із вивченням антирейдерських справ, побудовою правових позицій, написанням відповідних висновків та наказів.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду