Формування Конкурсної комісії щодо обрання глави ДБР незаконне, — замголови Комітету Ради

17:00, 17 января 2020
Верховна Рада не встигне визначити своїх представників у Конкурсній комісії  до кінцевого терміну.
Формування Конкурсної комісії щодо обрання глави ДБР незаконне, — замголови Комітету Ради
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Із 17 січня можна вважати, що формування Конкурсної комісії з проведення конкурсу на зайняття посади директора ДБР буде проходити всупереч нормам нещодавно прийнятого президентського закону «Про внесення змін до Закону України «Про ДБР» щодо удосконалення діяльності ДБР» №305-IX. Про це заявив заступник голови Комітету із питань правоохоронної діяльності, народний депутат Григорій Мамка, передає прес-офіс парламентаря.

Згідно з перехідними положеннями Закону №305-IX: «Верховній Раді України та Кабінету Міністрів України у 30-денний строк з дня набрання чинності цим Законом визначити (замінити) своїх представників до Конкурсної комісії з проведення конкурсу на зайняття посади Директора Державного бюро розслідувань».

Відповідний Закон набрав чинності 27 грудня 2019 року, тому кінцевий термін для ВРУ визначити від себе  представників у Конкурсній комісії — 27 січня 2020 року. Першочергово для цього треба провести засідання Комітету з питань правоохоронної діяльності, де сформувати склад таких представників від різних фракцій.

«Комітет з питань правоохоронної діяльності процедуру затягнув до кінця. Сьогодні Комітет позачергове зібрався. Але раптово прийшов лист від фракції «Слуга народу», що вони не встигли визначитися із своїми представниками. При цьому, інші фракції,  що не входять до монобільшості, надали свої пропозиції щодо таких кандидатур та подали у визначений строк.  Сьогодні — останній пленарний день роботи на другій сесії Верховної Ради 9 скликання. Нова сесія та відповідно пленарні засідання  розпочнуться лише 4 лютого ц.р. Тому тільки з 4 лютого Рада повернеться до цього питання», — наголосив Григорій Мамка.

Народний депутат повідомив: все, що буде відбуватися після 27 січня 2020 року щодо формування Конкурсної комісії на проведення конкурсу на зайняття посади директора ДБР, є незаконним. А це є підставою для подальшого оскарження всієї процедури призначення очільника ДБР.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що 27 грудня Президент призначив Ірину Венедіктову на посаду виконуючої обов’язки глави ДБР.

Раніше ми писали, які завдання вирішуватиме в ДБР Ірина Венедіктова.

Як відомо, завершився конкурс на зайняття посад першого заступника та заступників директора ДБР, який був оголошений 28 грудня 2019 року.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області