В Україні змінився порядок відбору банків для виплат пенсій і зарплат

12:27, 20 января 2020
З 10 січня 2020 року змінився порядок відбору банків на право виплати пенсій, грошової допомоги і зарплат працівникам бюджетних установ.
В Україні змінився порядок відбору банків для виплат пенсій і зарплат
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів змінив порядок відбору уповноважених банків на право виплати пенсій, грошової допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ. Про це йдеться у тексті постанови КМУ №1151 «Деякі питання виплати пенсій, грошової допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ».

Для включення до переліку уповноважених банків банк має надіслати Мінфіну інформацію:

  • Національного банку щодо відсутності застосування за останніх шість місяців заходів впливу у вигляді обмеження, зупинення чи припинення здійснюваних банком операцій;
  • щодо відсутності застосування до банку або до власників істотної участі, або до пов'язаних осіб банку протягом останніх 12 місяців санкцій Україною, іноземними державами — членами Організації економічного співробітництва та розвитку чи ЄС;
  • щодо переліку послуг і граничного значення їх показників, яких банк зобов'язується дотримуватися у разі набуття статусу уповноваженого банку.

У подальшому, відповідно до вимог постанови уряду, передбачено, що Мінфін на підставі надісланої банками інформації буде формувати перелік уповноважених банків, який у разі змін щомісячно першого робочого дня буде публікуватись на офіційному вебсайті Мінфіну.

Водночас слід зазначити, що уповноважені банки, які до дня набрання чинності постановою уряду були визначені переможцями конкурсу на право виплати пенсій, грошової допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ і у тримісячний строк не забезпечили виконання вимог постанови уряду, припиняють виконання функцій уповноваженого банку.

Враховуючи зазначене, кінцевий термін подання інформації:

  • для уповноваженого банку — до 10 квітня 2020 року;
  • для банку, який має намір стати уповноваженим, — до 31 січня 2020 року (в подальшому — до останнього робочого дня місяця).

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у ПФУ пояснили, хто зможе вийти на пенсію в 2020 році

Також стало відомо, чому зростає пенсійний вік для жінок.

Додамо, як правильно обчислити стаж для пенсії.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України