Військовим презентували модель розвідувального українського квадрокоптера «Берегиня»: відео

16:31, 22 января 2020
«Берегиня» — перший військовий квадрокоптер вітчизняного виробництва.
Військовим презентували модель розвідувального українського квадрокоптера «Берегиня»: відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Підприємство «Меридіан» ім. С.П. Корольова, що входить до складу державного концерну «Укроборонпром», презентувало потенційним замовникам власну розробку — квадрокоптер «Берегиня» для розвідувальних операцій.

Як повідомляє прес-служба Укроборонпрому, керівником проекту розробки літального апарату став 23-річний працівник заводу Максим Шеремет, аспірант КПІ ім. Сікорського.

«Воєнні події на сході України показали можливості та переваги використання для вирішення багатьох задач малих безпілотних літальних апаратів, в тому числі мультикоптерного типу. Завдяки малим габаритам, високій маневреності, відносній простоті експлуатації та використання вони стають надійними, а інколи і незамінними засобами підвищення ефективності військових підрозділів збройних сил, вирішуючи завдання розвідки, наведення та інші», — прокоментував керівник проекту.

«Берегиня» — перший військовий квадрокоптер вітчизняного виробництва. Його вага становить до 2 кг, рама надрукована із карбону за допомогою 3D-принтера. Цей матеріал є міцним і легким, що робить безпілотник мобільним та ефективним для розвідувальних цілей, а також здешевлює ремонт апарату.

Час повного розгортання комплексу, за умови підготовки операторів, — до 2 хвилин, заміна акумулятора — до 1 хвилини. Безпілотник за 3 секунди набирає висоту 100 метрів. При швидкості вітру 20 м/с (тропічний шторм) в ручному режимі ним можна керувати без обмежень.

Квадрокоптер оснащений двома камерами (цифрова та аналогова). Зображення з безпілотника передається не тільки пілоту, але й на наземну станцію.

«Берегиня», на відміну від квадрокоптерів для цивільних потреб, має захищені канали зв’язку, що убезпечує пілота від виявлення спеціалізованим обладнанням.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що в Україні відбувся круглий стіл «Перспективи розвитку військової юстиції та проблеми дотримання прав людини і основоположних свобод», організований Координатором проектів ОБСЄ в Україні.

Також ми писали, чи відмінять в Україні призовну армію.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області