Бійка за участю нардепа Ківи: в Офісі генпрокурора повідомили подробиці

09:35, 23 января 2020
Руслан Рябошапка відкрив кримінальне провадження за заявою потерпілого на нардепа.
Бійка за участю нардепа Ківи: в Офісі генпрокурора повідомили подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка відкрив провадження за фактом побиття чоловіка народним депутатом Іллею Ківою. Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора.

Так, згідно з повідомленням, чоловік написав заяву до правоохоронних органів на Ківу за те, що нардеп вдарив його головою в обличчя.

«Генеральний прокурор Руслан Рябошапка порушив провадження за фактом нанесення тілесних ушкоджень громадянину народним депутатом України за заявою потерпілого. Згідно із заявою, народний депутат України, перебуваючи в одному з ресторанів Києва 22 січня 2020 року, вдарив потерпілого головою в обличчя», — інформують в ОГП.

Відповідні відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією за ч.1 ст.122 Кримінального кодексу (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження).

Зауважимо, відповідно до  законодавства, відкрити провадження щодо народного депутата України може виключно генеральний прокурор.

Раніше нардеп опублікував заяву з приводу інциденту. Зокрема, Ківа наголосив, що чоловік першим наніс удар депутату. Окрім того, він всіляко провокував Іллю Ківу на бійку.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала 22 січня, що в центрі Києва сталася бійка між нардепом від ОПЗЖ Іллею Ківою та чоловіком — гостем ресторану «Моссо». У соцмережах вже поширили відео інциденту. 

 

 

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва