Мін’юст поширює медіацію у системі безоплатної правової допомоги

16:33, 23 января 2020
В Одесі та Вінниці на базі місцевих центрів БПД відкриті кабінети медіації.
Мін’юст поширює медіацію у системі безоплатної правової допомоги
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Клієнти системи надання безоплатної правової допомоги матимуть доступ до медіації, у тому числі у сімейних та спадкових спорах. Це відбуватиметься шляхом роз’яснення громадянам можливості застосування позасудового методу вирішення спорів — медіації. Про це інформує прес-служба Міністерства юстиції.

Наразі система надання БПД залучатиме на умовах Pro Bono для проведення процедури медіації медіаторів, які є членами або партнерами громадської організації «Асоціація сімейних медіаторів України». Так передбачено угодою про партнерство, що підписали Координаційний центр з надання правової допомоги й Асоціація сімейних медіаторів.

Основна мета співробітництва — забезпечення доступу вразливих груп населення до медіації через систему безоплатної правової допомоги.

«Ми розвиваємо доступ до медіації як окремий перспективний сервіс в системі надання БПД. Минулого року на базі системи БПД у Вінницькій, Миколаївській, Одеській областях впроваджувався пілотний проект «Забезпечення доступу вразливих груп населення до медіації у сімейних та спадкових спорах». Є результати, які дають підставу говорити про те, що це дуже важливо для наших клієнтів. Для впровадження медіації в системі БПД Координаційним центром підготовлено паспорт розвитку цього напрямку діяльності», — зазначив в.о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олександр Баранов.

На базі одеського та вінницького місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги були відкриті кабінети медіації. Підготовлені 10 тренерів, які зараз навчають працівників системи надання БПД по всій території України ідентифікувати медіабельні справи та кваліфіковано пропонувати клієнтам вирішити спір за допомогою медіації. Впровадження кабінетів медіації триває і в інших містах.

У Мін’юсті повідомляють, що 45% клієнтів БПД погодилися спробувати медіацію.

 

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Мін’юсті планують підвищити зарплати юристам системи безоплатної правової допомоги (БПД) та провести добір нових фахівців.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде