У Мін’юсті анонсували зміни в системі безоплатної правової допомоги

14:45, 3 января 2020
Планується оголошення конкурсу на посади членів наглядової ради системи БПД.
У Мін’юсті анонсували зміни в системі безоплатної правової допомоги
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Мін’юсті планують підвищити зарплати юристам системи безоплатної правової допомоги (БПД) та провести добір нових фахівців. Про це розповіла заступниця міністра юстиції Валерія Коломієць, передає прес-служба міністерства.

Зокрема, найближчим часом буде оголошено конкурс на обрання членів наглядової ради системи безоплатної правової допомоги.

«Ми вважаємо, що для системи БПД буде доречною наглядова рада з експертів, які спрямовували б її операційну діяльність. У першу чергу ми розраховуємо на професіоналів, які розуміють, для чого і як працює система безоплатної правової допомоги»,  зауважила Коломієць.

На її думку, існує низка питань щодо фінансування системи безоплатної правової допомоги: «З січня ми плануємо приступити до розв’язання низки проблем. Перша — невисокий рівень заробітних плат для штатних юристів системи. Сьогодні вони отримують об’єктивно невисоку заробітну плату і це при тому, що вони залишаються основними надавачами первинної правової допомоги. Друга — компенсація витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу».

Щодо проведення нових доборів адвокатів системи безоплатної правової допомоги та їх критеріїв, Коломієць зазначила, що будуть проводитися конкурси, адже в окремих регіонах є потреба залучення більшої кількості адвокатів.

Окрім того, буде змінена система оцінки якості роботи адвокатів шляхом рецензування, коли цікаві справи, за згодою клієнтів, вивчалися б експертами з метою надання висновку.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Мін’юст полегшить доступ до правосуддя жителям Донецької та Луганської областей. 

Окрім того, координаційний центр з надання правової допомоги затвердив Методичні рекомендації щодо надання правової допомоги жінкам з вразливих соціальних груп.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді