Розкрадали запчастини бронетехніки: на Львівщині силовики викрили схему за участю військових

18:45, 27 января 2020
В угруповання входили співробітники однієї з військових частин на Львівщині.
Розкрадали запчастини бронетехніки: на Львівщині силовики викрили схему за участю військових
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Служба безпеки України викрила злочинну схему розкрадання товарів військового призначення з військових частин Львівської області та підприємств оборонно-промислового комплексу. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

«В угруповання входили співробітники однієї з військових частин. Разом зі спільниками вони організували операцію з викрадення запчастин і комплектуючих до бронетехніки. Потім зловмисники планували нелегально переправити їх через державний кордон України», — йдеться в повідомленні.

Як зазначає відомство, контррозвідники провели 11 обшуків у Львові й області за місцем проживання фігурантів кримінального провадження, а також зберігання товарів військового призначення.

Під час обшуків виявили та вилучили значну кількість військових приладів нічного бачення, радіостанції, трансмісії, балансири, катки, деталі гусеничних стрічок, електродвигуни допоміжних систем та інші деталі до бронетехніки. Серійні номери на частини виявлених деталей були пошкоджені.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 410 КК України, проводяться слідчі дії.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що СБУ проводила слідчі дії в приміщеннях Кабінету міністрів, Державної прикордонної служби, Державної фіскальної служби та ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт». 

Крім того, до суду скеровано обвинувальний акт щодо заступника начальника відділу митного оформлення одного з митних постів Волинської митниці Державної фіскальної служби, підозрюваного у завданні легких тілесних ушкоджень журналістці місцевої телерадіокомпанії.

Додамо, що співробітники СБУ оголосили підозру в розтраті держкоштів меру Коростишева Івану Кохану. Голову Коростишівської міськради викрили на службовій недбалості, яка призвела до розтрати коштів міського бюджету, виділених на будівництво автомобільних доріг.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси