Розкрадання в «оборонці»: проходять обшуки в Кабміні, ДФС і Держприкордонслужбі

14:45, 22 июля 2019
Обшуки проводять за фактом заволодіння 6,7 млн доларів при укладанні контракту з іноземною компанією.
Розкрадання в «оборонці»: проходять обшуки в Кабміні, ДФС і Держприкордонслужбі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

СБУ виявила факти заволодіння 6,7 млн доларів в оборонній сфері при укладанні іноземною компанією контракту з одним із підприємств концерну ДП «Укроборонпром». Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Зазначається, що слідчі дії проходять в приміщеннях Кабінету міністрів, Державної прикордонної служби, Державної фіскальної служби та ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт».

«Головною військовою прокуратурою ГПУ здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом заволодіння грошовими коштами в сумі 6 739 213 дол. США при укладанні іноземною компанією зовнішньоекономічного контракту з одним із підприємств концерну ДП «Укроборонпром» на постачання Державній прикордонній службі України підвісної системи раннього виявлення», — йдеться у повідомленні.

Кримінальне провадження зареєстровано за матеріалами Департаменту контррозвідки СБУ.

«Прокурорами Головної військової прокуратури за оперативним супроводом Департаменту контррозвідки СБУ та участі співробітників Центру спеціальних операцій «А» СБУ проведено та проводяться на даний час в приміщеннях Кабміну, ДПСУ, ДФС та ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт» слідчі дії, спрямовані на вилучення оригіналів документів та інших речей і предметів, які мають доказове значення у кримінальному провадженні», — резюмували в ГПУ.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький вважає, що НАБУ має бути відсторонено від розслідування корупційних схем при закупівлях деталей на підприємствах Укроборонпрому.

Також стало відомо, що ГПУ вважає, що Гладковський-молодший причетний до махінацій у оборонці.

Крім того, ми писали, що фігурант корупційного скандалу в оборонно-промисловому комплексі, власник ТОВ «Оптімумспецдеталь» Андрій Рогоза зізнався, що контрабандою завозив з Росії деталі військової техніки, але запевняє, що робив це для допомоги армії. При цьому він вважає себе патріотом.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва