На Прикарпатті студенти-медики отруїлися шаурмою: подробиці
В Івано-Франківську сімох студентів місцевого медичного університету госпіталізували в інфекційну лікарню з попереднім діагнозом «харчова токсикоінфекція». Про це повідомляє прес-центр Держспоживслужби області.
Студенти відчули себе погано після того, як поїли шаурму в одному з закладів громадського харчування міста.
Студенти скаржилися на слабкість, біль в животі, підвищену температуру і діарею. Стан їх здоров’я погіршився 24−25 січня, після чого вони звернулися до студентської лікарні.
Стан хворих — середнього ступеня тяжкості. Після масового отруєння фахівці Держспоживслужби почали санітарно-епідеміологічне розслідування. З’ясувалося, що студенти купували шаурму в місцевому закладі «Сандвіч-бар». Після проведення перевірки було виявлено, що в даному закладі порушені десятки норм.
Так, там встановили наступні порушення:
- заклад не зареєстровано в Єдиному держреєстрі;
- вода, яка використовується, невідомого походження, без лабораторних досліджень;
- відсутнє гаряче водопостачання;
- відсутній контроль температурного режиму в холодильниках;
- товари в холодильниках зберігаються неправильно;
- частково відсутнє маркування на продуктах харчування;
- у персоналу немає медкнижок;
- немає журналу здоров’я;
- м’ясо готують в домашніх умовах;
- немає дезінфікуючих засобів тощо.
Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що на Київщині підлітки отруїлися горілкою.
Також ми повідомляли, що в Україні заборонили етиловий спирт. Аптекам доручили зняти з продажу даний лікарський засіб.
















