У Вінниці викрили депутата, який вимагав $100 тис. за голосування

13:02, 8 февраля 2020
Депутат міської ради обіцяв підприємцю надати землю у власність.
У Вінниці викрили депутата, який вимагав $100 тис. за голосування
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокуратурою Вінницької області спільно із Національною поліцією року викрито депутата однієї з міських рад Вінницької області, який, за даними слідства, ймовірно, заручившись підтримкою міського голови та ще трьох пособників, обіцяв підприємцю забезпечити голосування депутатами за рішення щодо надання у користування 10 га землі для здійснення підприємницької діяльності. Крім того, згадані особи, нібито, гарантували безумовне підписання міським головою прийнятого рішення та відповідного договору за неправомірну вигоду у сумі 100 тис. дол. Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

Зокрема, підозрюваних затримано при спробі одержання частини грошових коштів у сумі 20 тис. дол. Тривають обшуки за місцем проживання та роботи фігурантів, вилучено предмет неправомірної вигоди, а також інші кошти та зброю. Наразі вирішується питання про оголошення їм підозри та звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що затримано начальника одного із Управлінь Секретаріату Кабінету Міністрів України за вимагання хабаря. 

Також ми повідомляли, що у Полтаві на хабарі затримали одного з керівників фіскальної служби. За гроші чиновник обіцяв звільнити харківського бізнесмена від кримінальної відповідальності.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

 

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва