Присяжним нагадали про подачу декларації за 2019 рік

11:44, 28 февраля 2020
Для заповнення е-декларації особам, які подають такі декларації необхідно отримати електронно-цифровий підпис.
Присяжним нагадали про подачу декларації за 2019 рік
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сєвєродонецький міський суд Луганської області нагадав присяжним про необхідність подання ними до 1 квітня 2020 року електронної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2019 рік. Інформація з’явилась на офіційному сайті суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції», присяжні під час виконання своїх обов’язків в суді зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Для заповнення е-декларації особам, які подають такі декларації необхідно отримати електронно-цифровий підпис.

Подати електронну декларацію можна за посиланням Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування

На офіційному сайті Національного агентства запобігання корупції розміщенні роз’яснення щодо заповнення декларації та відповіді найчастіші запитання, які виникають у суб’єктів декларування, скористатися  інформацією можна за посиланням: роз’яснення щодо заповнення декларацій

Порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність. Наслідки порушення вимог фінансового контролю визначені у статті 172 - 6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а декларування недостовірної інформації або умисне неподання декларації суб'єктом декларування — у статті 366-1 Кримінального кодексу України.

Відповідно до роз’яснень НАЗК, Закон України «Про запобігання корупції» визначає присяжних як суб’єктів декларування, виключно під час виконання ними обов’язків у суді. Отже, присяжні набувають статусу суб’єкта декларування, у зв’язку із виконанням ними обов’язків у суді. Особи, які включені до списку присяжних але протягом року не були залучені для участі у здійсненні правосуддя судом, не є суб’єктами декларування, а тому, не зобов’язані подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Раніше «Судово-юридична газета» інформувала, що оприлюднено інфографіку щодо заповнення електронних декларацій за новими правилами.

Додамо, українцям повідомили про 11 головних пунктів щодо змін в декларуванні.

А ще стало відомо, що суб’єкти декларування не зобов’язані проводити оцінку землі для цілей декларування.

Крім того, НАЗК пояснило, як заповнювати відомості про унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі, якщо у суб’єкта його немає. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва