Понад 2 тонни наркотиків: правоохоронці викрили масштабну банду наркоторговців

16:25, 2 марта 2020
Ліквідована потужна нарколабораторія та два інтернет-магазини.
Понад 2 тонни наркотиків: правоохоронці викрили масштабну банду наркоторговців
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні викрили масштабну злочинну організацію, яка причетна до незаконного перевезення, виготовлення та збуту наркотичних та психотропних речовин в особливо великих розмірах. Правоохоронці вилучили понад 2 тонни наркотиків на суму 110 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Зокрема, ліквідовано потужну нарколабораторію в Чернігові, припинено діяльність двох інтернет-магазинів із продажу наркотиків, проведено близько 20 обшуків.

За інформацією слідства, потужності лабораторії дозволяли виготовляти до 25 кг психотропних речовин щотижня. Виготовлений «товар» реалізовувався оптовим покупцям за ціною 1 тис. доларів за кілограм. Останні у свою чергу збували «психотропи» дрібним споживачам за ціною у 4 тис. доларів за кілограм.

Під час слідчих дій вилучено обладнання для масового виготовлення синтетичних наркотиків (солей) та амфетаміну, 35 кг солі, близько 28 тисяч таблеток екстазі, понад 3,7 тисяч «марок», понад 5 кг марихуани, 1,6 кг альфа PVP, близько 1,7 кг амфетаміну, 2 кг псевдоефедрину, 50 г кокаїну та у значних об’ємах МДМА, метадон, мефедрон тощо.

Загальна вага вилучених наркотичних, психотропних речовин та прекурсорів становить понад 2 тонни. Вартість вилученого, за попередніми підрахунками, складає 110 млн гривень.

Наразі затримано сім осіб, серед яких організатор, реалізатори та особи, які забезпечували діяльність нарколабораторії. Їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 2, 3 ст. 307 Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає від 9 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що під Полтавою затримали керівництво медичного центру, яке продавало наркотичні речовини

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Желтобрюх
    Ірина Желтобрюх
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді
  • Олександр Банчук
    Олександр Банчук
    заступник Міністра юстиції України
  • Олена Кожух
    Олена Кожух
    застуниця голови Закарпатського апеляційного суду
  • Юрій Мазур
    Юрій Мазур
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Вікторія Світлицька
    Вікторія Світлицька
    суддя Жовтневого районного суду м. Запоріжжя