У Києві хворий на шизофренію нападав на людей: нові подробиці

06:25, 6 марта 2020
Прокуратура вимагає відправити зловмисника на примусове лікування.
У Києві хворий на шизофренію нападав на людей: нові подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Зловмисник, який нападав на людей з ножем у Києві на Лівому березі, виявився хворим на шизофренію. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Згідно з повідомленням, завершено досудове розслідування відносно чоловіка, який восени 2019 року скоїв серію нападів на киян.

Відомо, що чоловік нападав з ножем та наносив удари по різних частинах тіла. Одна людина від отриманих травм загинула, ще троє були важко поранені.

Зловмисником виявився раніше судимий за вбивства місцевий мешканець 1975 року народження. У червні 2019 року його виписали із психоневрологічного диспансеру, де він проходив лікування.

Його дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 15 п. 13 ч. 2 ст. 115 та п. 13 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України, тобто умисне вбивство та замахи на умисне вбивство.

Однак, відповідно до висновку судово-психіатричного експерта, у період вчинення злочинів нападник виявляв ознаки хронічного психотичного захворювання у формі шизофренії. Тому прокуратура вимагає у суді відправити зловмисника на примусове лікування, що виключить його небезпечну поведінку.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що в Одесі затримали чоловіка, який здійснив озброєне пограбування «Нової пошти» у Києві. 

Також у столиці маніяк нападав на жінок у під’їздах

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва