Дубінський просить Окружний адмінсуд заборонити топ-чиновникам виїжджати за кордон

11:25, 12 марта 2020
Нардеп подав позов на СБУ щодо бездіяльності стосовно заборони на виїзд Якову Смолію, Катерині Рожковій та Оксані Маркаровій.
Дубінський просить Окружний адмінсуд заборонити топ-чиновникам виїжджати за кордон
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Народний депутат від фракції «Слуга народу» Олександр Дубінський просить Окружний адміністративний суд м. Києва визнати протиправною бездіяльність СБУ щодо не проведення всіх необхідних заходів задля забезпечення захисту національної безпеки країни від ймовірного дефолту держави внаслідок неефективного управління у сфері розміщення державних цінних паперів. Про це повідомляє прес-служба ОАСК.

Відповідачами у даному позові зазначені: Служба безпеки України, Адміністрація Державної прикордонної служби. Третіми особами, що не заявляють самостійних вимог на стороні відповідачів – Голова НБУ Яків Смолій, перший заступник Голови НБУ Катерина Рожкова, а також Оксана Маркарова.

Водночас позивач просить визнати протиправною бездіяльність Адміністрації Держприкордонслужби щодо не проведення всіх необхідних заходів задля забезпечення захисту національної безпеки України, а саме не розроблення пропозицій для внесення законодавчих змін щодо заборони виїзду за кордон, без спеціального дозволу від СБУ, посадовцям категорій «А» і «Б», які обіймали політичні посади, протягом одного року після проведення парламентських, президентських виборів та протягом року після звільнення.

Наразі судом вирішується питання щодо відкриття провадження за позовом Олександра Дубінського.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження щодо заборони виїзду з України топ-чиновників

Раніше до ОАСК надійшов позов від Олександра Дубінського до Національної поліції України, Служби безпеки України та Адміністрації Державної прикордонної служби України про визнання протиправною їх бездіяльності щодо захисту національної безпеки України, зокрема щодо заборони на виїзд Петра Порошенко, голови АПУ Ігоря Райніна, народного депутата Ігоря Кононенко. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва