Заяви на оплату лікарняних і звіти рекомендують подавати дистанційно

12:05, 22 марта 2020
Фонд соціального страхування України надав рекомендації.
Заяви на оплату лікарняних і звіти рекомендують подавати дистанційно
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

З метою протидії поширенню COVID-19, Фонд соціального страхування рекомендує роботодавцям на час карантину надавати перевагу дистанційній формі подачі документів до Фонду. Повідомлення про це оприлюднено на офіційному сайті Фонду.

Можливість подання заяв-розрахунків і повідомлень про виплату коштів застрахованим особам в електронному вигляді була впроваджена з 01 жовтня 2018 року, також у електронному вигляді роботодавці мають можливість подати щоквартальний звіт по заборгованості страхувальника зі сплати страхових коштів.

Для подання до Фонду електронних документів із застосуванням електронного підпису/печатки страхувальники мали укласти відповідний договір. Клієнтське спеціалізоване програмне забезпечення для створення та подання електронних документів роботодавець обирає самостійно.

Фінансування матеріального забезпечення, у тому числі допомоги по тимчасовій втраті працездатності (оплата за лікарняними) та допомоги по вагітності та пологах, здійснюється Фондом на підставі прийнятої від роботодавця заяви-розрахунку.

Раніше ми повідомляли, що роботодавцям пропонують максимально забезпечити використання дистанційної форми праці.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде