Нардеп нагадала українцям про загрозу тюрми у разі втечі з місць обсервації

17:22, 31 марта 2020
До наших співвітчизників не доходить, що обсервація після повернення з-за кордону — це обов’язок: Галина Янченко.
Нардеп нагадала українцям про загрозу тюрми у разі втечі з місць обсервації
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Самовільне покидання місць обсервації може закінчитися багатотисячним штрафом або позбавленням волі. Про це написала заступник керівника фракції «Слуга народу» Галина Янченко у «Фейсбук», коментуючи новини про втечу українців із місць обсервації.

Зокрема, вона нагадала, що вчора парламент визначив на рівні закону, що кожен громадянин, який повертається з країн, де виявлено особливо небезпечні інфекційні хвороби, зобов’язаний виконувати обмежувальні протиепідемічні заходи. В інакшому разі таким українцям загрожує штраф від 17 000 грн або позбавлення волі на строк до 3 років.

 «Кілька українців, переміщених на обсервацію до готелю «Козацький», втекли.

Місце обсервації в готелі «Пуща» залишили кілька громадян, які прибули з Катару.

Двох порушників карантину затримано на кордоні з Росією..

Це все лише сьогоднішні повідомлення в ЗМІ. Хочу нагадати українцям, перед тим, як розробляти план «побігу» з місць обсервації, що такий крок може закінчитись штрафом або навіть кримінальною відповідальністю.

Вчора парламент визначив на рівні закону, що кожен громадянин, який повертається з країн, де виявлено особливо небезпечні інфекційні хвороби, зобов’язаний ‼️виконувати обмежувальні протиепідемічні заходи, у тому числі щодо перебування в ізоляції. Не має право, а зобов’язаний!

Для тих, хто вважає, що заходи карантину його не стосуються, бо «там погані умови», хочу нагадати, що штраф за перший побіг
— 17000 грн, повторний - 34000 грн.

Якщо порушення правил карантину призвело до зараження інших людей - до 6 місяців арешту, позбавлення волі до 3 років, а в найбільш важких випадках, які призвели до смерті людини  5-8 років в'язниці.‼️

Лише тиждень тому в Україні було 145 інфікованих на коронавірус. Сьогодні вже 549. Значна кількість заражень відбулися через людей, які повернулись з-за кордону.

Що ще має зробити парламент, аби до наших співвітчизників дійшло: обсервація після повернення з-за кордону - це обов’язок і це серйозно», — написала Галина Янченко.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в аеропорт «Бориспіль» прибув авіарейс з евакуйованими з В'єтнаму громадянами України. Натовп почав вириватися з будівлі аеропорту, щоб не проходити обсервацію, з криками «Свобода», «Це незаконно!» і «Фашисти». 

Також пасажири з Дохи погрожують оголосити голодування через примусової обсервації. 

Нагадаємо, що згідно з рішенням Кабміну, всі українці, які повертаються в країну, повинні пройти 14-денну обсервацію. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва