Одеських копів звинувачують в катуванні: справу розслідує ДБР, відео

18:43, 1 апреля 2020
Правоохоронці обвинувачуються у катуванні вчиненому групою осіб.
Одеських копів звинувачують в катуванні: справу розслідує ДБР, відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До суду скеровано обвинувальний акт відносно інспектора та поліцейського роти одного з батальйонів Управління патрульної поліції в Одеській області. Правоохоронці обвинувачуються у катуванні вчиненому групою осіб (ч. 2 ст. 127 Кримінального кодексу України).Про це повідомили у ДБР.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві.

Відомо, що 1 червня  2019 року правоохоронці під час здійснення патрулювання залізничного вокзалу у місті Одеса побачили двох громадян, які знаходились в стані алкогольного сп’яніння. Поліцейські вирішили змусити останніх зізнатися у крадіжці золотого ланцюжка, яку вони не вчиняли. Вони незаконно затримали осіб та проти волі доставили потерпілих до опорного пункту поліції, в якому інспектор почав чинити психологічний тиск та бити потерпілого. Для припинення подальшого знущання над товаришем, інший потерпілий змушений був віддати власний ланцюжок, який не був золотим, проте поліцейський роти також почав наносити йому численні удари.

Під час побиття потерпілі неодноразово благали поліцейських припинити протиправні дії, звертали їх увагу на проблеми зі здоров’ям та повідомляли про намір звернутися до правоохоронних органів для припинення знущання. Дії потерпілих ще більше обурювали поліцейських, які продовжували побиття з більшою жорстокістю.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Одеської області. Оперативний супровід – Одеське управління ДВБ Національної поліції України.

У разі доведення вини, обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що викрито посадовця СБУ, який отримав хабар в розмірі $47 500

Окрім того, Генеральна інспекція Офісу Генерального прокурора спільно з Центральним апаратом ДБР завершили досудове розслідування стосовно прокурора однієї з прокуратур Харківської області, який підозрюється в отриманні хабара (ч. 3 ст. 368 КК України). 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду