Електронне кримінальне провадження eCase: хто перший перевірить систему

10:12, 7 апреля 2020
Електронне кримінальне провадження дозволить ефективно обмінюватися файлами у кримінальних провадженнях.
Електронне кримінальне провадження eCase: хто перший перевірить систему
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

2 квітня за участі Голови Комітету з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського та народних депутатів - членів Комітету, очільниці Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні Еки Ткешелашвілі, першого заступника Директора НАБУ Гізо Углави, заступника Генерального прокурора Гюндуза Мамедова відбулась відеопрезентація системи електронного кримінального провадження eCase. Про це повідомляється на офіційному сайті Комітету.

В ході презентації організатори відмітили, що електронне кримінальне провадження як електронна система, що оцифровує фізичну документацію, дозволить ефективно обмінюватися файлами у кримінальних провадженнях та спростити роботу усіх, хто залучений до кримінальних розслідувань, особливо органів досудового розслідування, прокурорів та суддів.

ЕCase доцільно використовуватися і як інструмент адміністрування та управління електронними версіями файлів кримінальних справ. В межах системи такі документи, як плани кримінальних розслідувань, докази, допити, накази прокурорів, погодження та рапорти, стають миттєво доступними онлайн.

Окремо для прокурорів розглядається введення функції онлайн наглядового провадження.

Стало відомо, що першими систему у дії перевірять у своїй роботі антикорупційні органи – детективи НАБУ, прокурори САП та слідчі судді Вищого антикорупційного суду.

Під час презентації електронної системи eCase учасники заходу мали можливість ознайомитися з роботою електронного кримінального провадження, розпитати про можливості використання вказаної системи в автоматичному чи безпосередньому режимах, а також про шляхи її імплементації у практичну діяльність правоохоронних та судових органів.

Протягом заходу були обговорені проблемні питання, що стосувалися обробки генерованих баз Єдиного реєстру досудових розслідувань та дублювання даних у системах eCase і ЄРДР.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про участь в судовому розгляді за допомогою власних технічних засобів: суд вперше застосував новий закон.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва