НАЗК не встановило конфлікту інтересів у першого заступника глави ДБР: висновок

14:40, 11 апреля 2020
Зазначену перевірку було ініційовано безпосередньо Олександром Бабіковим після призначення на посаду, у звязку з перебуванням його у трудових відносинах з АО «АВЕР ЛЄКС» у минулому.
НАЗК не встановило конфлікту інтересів у першого заступника глави ДБР: висновок
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національним агентством з питань запобігання корупції надано висновок щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства у звязку з призначенням на посаду першого заступника Директора ДБР Олександра Бабікова. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Зазначену перевірку було ініційовано безпосередньо Олександром Бабіковим після призначення на посаду, у звязку з перебуванням його у трудових відносинах з АО «АВЕР ЛЄКС» у минулому. Під час її проведення досліджено також факти викладені іншими громадянами та громадськими організаціями.

НАЗК зазначає про відсутність у Олександра Бабікова конфлікту інтересів під час здійснення повноважень першого заступника Директора ДБР, та встановлено, що він не наділений службовими повноваженнями щодо прийняття рішень, вчинення або невчинення дій у кримінальних провадженнях, у тому числі в повязаних з подіями на Майдані у 2013-2014 роках. 

НАЗК також констатовано, що керівництвом Державного бюро розслідувань вжито всіх необхідних заходів щодо запобігання та унеможливлення виникнення конфлікту інтересів у діяльності першого заступника Директора ДБР надалі.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ДБР прийшло з обшуками до екс-нардепа Тетяни Чорновол.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України